Hollands KroonVideo

Chauffeurs krijgen eten in de cabine (video)

Den Oever – Het alom bekende restaurant “De Zingende Wielen” bestaat al sinds 1935 en is onder de vrachtwagenchauffeurs wijd en zijd bekend. Hier kun je als chauffeur betaalbaar eten en in de ochtend is er de mogelijkheid om te douchen.

Het restaurant is door het coronavirus gesloten en dus is er ook geen gelegenheid voor de chauffeur om na een lange dag wat te eten. Maar je bent niet voor niets een chauffeursrestaurant, dus bedachten ze dat je het eten ook naar de chauffeur kunt brengen. Wie vooraf even belt en doorgeeft wat hij/zij wil eten, krijgt het op de parkeerplaats persoonlijk afgeleverd. En de chauffeurs zijn hier zeer tevreden over.

“Anders had ik een broodje of wat uit de magnetron moeten halen. Zo’n warme maaltijd is natuurlijk veel beter en lekkerder”, aldus één van de chauffeurs. Eefje Ott-Komin en personeel van De Zingende Wielen hebben het er maar druk mee. De eerste dag begon met acht aanmeldingen en nu komen er al tientallen aanvragen binnen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button