Den HelderHollands Kroon

MEE & de Wering biedt ondersteuning tijdens corona-crisis

Adverentie

Regio – Mee & de Wering blijft beschikbaar en bereikbaar nu er vergaande beperkingen in het sociale leven zijn doorgevoerd. Juist om ervoor te zorgen dat iedereen zo normaal mogelijk verder kan.

Zo’n 200 professionals en extra vrijwilligers staan klaar om de kwetsbaarste te ondersteunen. Zo probeert de organisatie de gevolgen van de corona-crisis het hoofd te bieden. Het is voor sommige mensen lastig om hun leven zo goed mogelijk op de rit te houden, nu het openbare leven vanwege het corona-virus grotendeels stil ligt. Zij hebben net even meer of andere hulp nodig. Daarom breidt MEE & de Wering in delen van Noord-Holland de telefonische dienstverlening uit en blijven de hulpverleners overal uitvoerig meedenken en oplossingen bieden. De professionals zijn de hele dag bereikbaar om mensen te woord te staan.

Praktische hulp
Samen met ketenpartners wordt momenteel bekeken wat de medewerkers en vrijwilligers nog meer kunnen doen om praktische hulp te bieden. Er kunnen belcirkels worden opgezet of er kan hulp worden geboden bij het doen van boodschappen of bij voedselbanken. Ook online verlicht MEE & de Wering de situatie van mensen die thuis zitten: sinds maandag geeft de stichting elke dag op luchtige wijze tips op Facebook en Twitter om de dag zinvol en gezond door te komen.

Bestuurder Rob Hartings: “Er zijn in onze maatschappij mensen die minder flexibel kunnen reageren op wat er nu om hen heen gebeurt. Denk aan mensen met een licht-verstandelijke beperking of mensen met een stoornis in het autisme-spectrum. Nu van ons allen veel gevraagd wordt in het terugdringen van het corona-virus, dreigen deze mensen extra de dupe te worden. Ze zitten thuis, zijn nog meer in hun mobiliteit ingeperkt of kunnen mentaal niet goed met deze ingrijpende verandering omgaan. Vereenzaming dreigt. Sommige mensen kunnen door zo’n situatie ook verward of angstig raken. En dat kan vervelende gevolgen hebben, voor nu, maar ook voor de langere termijn. Maar bijvoorbeeld ook mantelzorgers raken overbelast, omdat dagbesteding van hun naasten niet door kan gaan.”

Voor meer informatie hierover, contact opnemen kan met Rob Hartings, bestuurder van MEE & de Wering, via tel. 06-53821179 of mail r.hartings@meewering.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button