Hollands Kroon

Volledig online collecte voor ZOA vanwege corona

Middenmeer – ZOA heeft besloten om de collecteweek die eind maart gehouden zou worden niet in de gebruikelijke vorm door te laten gaan vanwege de opmars van het coronavirus. Dat houdt in dat collectanten niet met collectebussen langs deuren gaan lopen. Als gevolg daarvan komt de hulp die ZOA kan bieden aan slachtoffers van oorlogen en rampen onder druk te staan. Om dit te voorkomen zal de collecte in de week van 23 maart volledig online plaatsvinden.

De collecteweek in de Wieringermeer wordt georganiseerd door Karin van Til. “We willen onze verantwoordelijkheid nemen voor de collectanten en de mensen aan de deur. Langs de deuren gaan is geen optie. Maar tegelijk willen we er zijn voor mensen die door een oorlog of een natuurramp alles zijn kwijtraakt. Ik hoop daarom dat ook mensen in de hele polder online een donatie zullen doen. Een deel van onze collectanten maakt daarvoor een online collectebus aan, maar geven kan ook via SMS en via de website van ZOA”, aldus Van Til.

Vorig jaar werden in de plaatsen Slootdorp, Wieringerwerf en Middenmeer €1293,00 opgehaald. De opbrengst van de collecte is van groot belang. Met deze donaties kan ZOA in noodsituaties snel te hulp schieten en mannen, vrouwen in oorlogsgebieden ondersteunen. Iemands naasten in nood steunen kan, door mee te doen via www.zoa.nl/doneren of te sms’en naar 4333, dat kost eenmalig €3,00.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button