Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Aantal WW-uitkeringen in de Noordkop gestegen

Regio Noordkop – Het aantal inwoners van de Noordkop met een WW-uitkering is vorige maand weer gestegen, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV. Daarmee doet de Noordkop het slecht, want landelijk viel juist een daling te zien.

Hollands Kroon telt nu 619 inwoners met een WW-uitkering. Dat is een stijging van 3,7 procent ten opzichte van januari. In Den Helder was de groei 0,7 procent en in Schagen 5,1. Op Texel viel ook een stijging waar te nemen, van 2,5 procent. De gemiddelde stijging in geheel Noord-Holland Noord was 0,7 procent.

Naast sectoren met een toenemend aantal WW-uitkeringen, zag UWV in noordelijk Noord-Holland ook een aantal sectoren waar de WW juist afnam, zoals in vervoer en logistiek, groothandel en overige commerciële dienstverlening. De daling bleef echter achter bij de landelijke ontwikkelingen. Opvallend was dat in de horeca en in de zorg en welzijn het aantal WW-uitkeringen groeide, waar deze landelijk een daling liet zien.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button