Hollands KroonVideo

Hulp bij het maken van boek over Nederlands Kremlin

Winkel – Tijdens de Beursvloer Hollands Kroon kwam Mientje Leegwater met de vraag om hulp bij het maken van een boek over het Nederlands Kremlin, het levenswerk van haar man Ger Leegwater. Op deze vraag werd positief gereageerd door Paul Von Wolzogen Kühr, de mede-auteur van onder andere het boek over kroonprins Wilhelm.

Mede omdat de Hollands Kroonse Uitdaging behulpzaam was bij het tot stand komen van dat boek was Paul bereid om Mientje en Ger enigszins wegwijs te maken in de praktische kant van het maken van een boek. Hij legde stap voor stap het proces van het maken van een boek uit. Van ruwe tekst, naar bewerkte tekst, naar de opmaak, het uiteindelijke drukken en de eventuele verkoop.

Paul had zich goed voorbereid en de teksten vooraf gelezen en beoordeeld. Hij ziet mogelijkheden om daar een mooi boekwerkje van te maken. Zelfs een offerte bij Drukkerij Burghout had hij al laten maken. Ger en Mientje konden zich goed vinden in het mogelijke plan van aanpak. Waarmee in principe aan de hulpvraag voldaan was. Het mooiste moest echter nog komen. Paul bood aan om de teksten te redigeren en zelfs de opmaak te willen verzorgen. Extra matches waar de bewoners van het Nederlands Kremlin erg blij mee zijn. Het plan is om het boek na de zomer klaar te hebben.

Op de website hollandskroonseuitdaging.nl vervolgen meer vorderingen.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button