Texel

Texelse 65-plussers blijven op eiland voor vaccinatie

Texel – In navolging van de groep 75-plussers mogen ook Texelaars in de leeftijdsgroep 65 – 75 jaar zich ook op het eiland laten vaccineren. Het RIVM is akkoord gegaan met het verzoek van GGD Hollands Noorden. Het gaat om totaal 2.300 eilanders. De voorbereidingen voor het vaccineren van deze doelgroep zijn deze week in gang gezet.

Naar alle waarschijnlijkheid start het vaccineren van de Texelse 65-plussers op maandag 12 april, Dit duurt naar verwachting 5 dagen. Net als de groep 75-plussers en Texelse zorgmedewerkers, die in de periode van 27 februari tot en met 2 maart hun eerste vaccinatie kregen, wordt gebruikt gemaakt van TXL Sporthal in Den Burg. In het Paasweekend (3, 4 en 5 april) krijgen de 75-plussers de tweede vaccinatie. Dat geldt ook voor de Texelse zorgverleners die samen met de 75-plussers in de eerste rond zijn geprikt.

De opvolgende groep van 60 – 64 jaar wordt door de lokale huisartsen gevaccineerd. Hiervoor zijn op dit moment nog geen data bekend. Wanneer de groep van 18 – 59 jarigen wordt gevaccineerd, is nog niet bekend. Dit hangt mede af van de landelijke vaccinatiestrategie en de beschikbaarheid van voldoende vaccins.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij was enige tijd stagiair bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button