Den Helder

Coffeeshops per direct eerder dicht

Advertentie:

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer van Den Helder heeft besloten dat de coffeeshops in de stad eerder dicht moeten. De openings- en sluitingstijden zijn gewijzigd van 12.00 uur tot 0.00 uur naar 10.00 uur tot 22.00 uur. Ook komt er verplichte beveiliging. Tsjakka moet vóór 1 juli aantonen dat zij een nieuwe locatie hebben.

Deze besluiten zijn onderdeel van het nieuwe coffeeshopbeleid van de gemeente Den Helder. Om de veiligheid in en rondom de coffeeshops te waarborgen moeten de exploitanten vanaf heden één of meerdere portiers aanwezig hebben. De burgemeester heeft tevens besloten tot een wijziging van de openingstijden om tegemoet te komen aan de nieuwe omgeving van de coffeeshops. Ze gaan twee uur eerder dicht, maar mogen ook twee uur eerder open.

De drie Heldere coffeeshops moesten van de gemeente namelijk verhuizen uit de Koningstraat. De eerste van de drie, Aktama, is in 2020 verhuisd naar de Industrieweg. Voor coffeeshop Tops is bekend dat zij zich vanaf 2023 zullen vestigen aan het Koningsplein. Voor de derde, Tsjakka, is nog steeds geen zicht op een nieuwe locatie.

De herontwikkeling van de Koningstraat mag volgens Jan de Boer nu geen vertraging oplopen. Daarom heeft hij besloten om in het beleid op te nemen dat de ondernemers vóór 1 juli moeten aantonen dat zij een nieuwe locatie hebben gevonden, door bijvoorbeeld een huurovereenkomst te overhandigen. De gemeente moet deze locatie als geschikt hebben bevonden. Als de shop geen locatie weet te vinden voor die tijd bestaat de kans dat de vergunning niet verlengd wordt. Het vinden van een geschikte plek is tot dusver steeds niet gelukt. Op 1 januari 2024 moeten de coffeeshops feitelijk weg zijn uit de Koningstraat en al hun activiteiten daar hebben gestaakt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button