GR2022DH

Nico de Vos: Informatiepoging Behoorlijk Bestuur nu al mislukt

'We staan volgend jaar een paspoort te bestellen op Willemsoord'

Den Helder – Nico de Vos, lijsttrekker van Samen Actief, denkt dat de informatiepoging van Behoorlijk Bestuur nu al mislukt is. De partij van De Vos haalde bij de verkiezingen één zetel en concludeert dat er weinig gaat veranderen in Den Helder: “Gelijk aan de vorige formatie zijn CDA en Beter voor Den Helder al bezig met de nieuwe coalitie.”

De oud-kandidaat voor landelijke partij 50Plus haalde bij de lokale verkiezingen 154 stemmen binnen. Samen met de stemmen voor partijgenoten Carla van Driesten en Marinus Vermooten was het genoeg om een zetel in de Helderse raad te veroveren. Omdat Vermooten 204 voorkeurstemmen kreeg, neemt hij en niet De Vos straks plaats op de stoel van Samen Actief.

Na de lijsttrekkersbijeenkomst van donderdagavond, waar de partijen die genoeg stemmen hebben gehaald voor een zetel een korte duiding van de uitslag gaven, heeft De Vos eigenlijk al voldoende gezien: “Deze paringsdans die nu ontstaat zal zinloos blijken te zijn”, concludeert hij. “Ik denk persoonlijk dat de huidige coalitie een lange neus gaat trekken richting de inwoner van Den Helder en doorgaat op de ingeslagen weg.” Daarbij denkt De Vos dat D66 zal worden toegevoegd aan de coalitie. Meerdere vertegenwoordigers lieten in hun woordvoering donderdagavond doorschemeren dat zij uitdagingen zien bij een samenwerking met Behoorlijk Bestuur. Nancy List van de Seniorenpartij was de enige die letterlijk zei dat zij graag door zou willen met de huidige coalitie.

Blanco vel juist een geschenk
Desondanks ligt het initiatief nu bij Behoorlijk Bestuur, daar was iedereen het over eens. Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag gaf aan dat zij met iedereen het gesprek aan wilde gaan, zonder vooraf breekpunten te benoemen. Dit was voor sommige partijen een verrassing, zag ook De Vos: “Sylvia Hamerslag gaf indirect aan dat zelfs het stadhuis geen breekpunt hoefde te zijn. Voor velen was dit even schrikken. Zij zagen dit als de snelste draai ooit.” De Samen Actief lijsttrekker ziet dat echter niet als een probleem, maar juist als een kans: “Het feit dat Sylvia Hamerslag aangaf dat zij open en zonder belemmeringen de formatie inging was een geschenk dat nu door de coalitie ten volle uitgebuit gaat worden.”

Dat geeft weinig hoop voor verandering, waar volgens De Vos toch veel mensen op gehoopt hadden: “De burger heeft een vakje rood gekleurd en de coalitie zal maling hebben een de wensen van de inwoner en gewoon doorgaan met hun plannen en de inwoner van Den Helder nog verder van de politiek verwijderen.” De Vos sluit af door de hoop uit te spreken dat Behoorlijk Bestuur een eerlijke kans krijgt om hun plannen op tafel te leggen en te kijken of er partijen zijn die aan willen haken. Hij hoopt zelf op een raadsbreed akkoord.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

11 reacties

  1. Het referendum dat niet door de coalitie gesaboteerd kon worden heeft plaatsgevonden, de uitslag is dat de bewoners dit stadhuis niet wensen. Dat is wat luid door de eerlijke partijen moet worden gezegd. En daarnaast dat of Assorgia zijn bedrijf moet weghalen van Willemsoord, of uit de Raad moet verdwijnen, en de eed niet meer mag afleggen. En, er is geen Raadsbesluit locatie, er wordt onwettig gebouwd. De vergunning is niet geldig. Ik ga deze zinnen eindeloos herhalen, de komende tijd. Om de ernstig zieke Helderse politiek te zuiveren. Van hun fraude en corruptie. Met name van de PLAAG ASSORGIA C.S.. Die lak hebben aan de burger. Wie nu in hun coalitie stapt zijn corrupt. Hun leugens ging door in verkiezingstijd: “er is een Raadsbesluit”, kiezersbedrog, heel ernstig. Er is GEEn democratie meer in deze stad.

  2. Je wordt hier gewoon totaal belazerd, punt 1 van program waar klaarblijkelijk iedereen door is overgehaald van rafel geveegd 1 minuut na de overwinning…..

  3. @RB je wordt niet belazerd hoor ,dit heet POLITIEK. ,is heel normaal in deze tak van sport.

    1. dit is de boel willens en wetens belazeren, als je dit normaal vind en accepteert ben je niet goed in de bovenkamer volgens mij, wat een enorm kut gat is dit aan het worden met alleen maar corrupte oplichters

  4. Voorkeur stemmen het hoort er allemaal bij. Fantastisch dat het ranzige spelletje van VVDer Rogier de Bruin tegenover Marinus Vermooten tot niets heeft geleid. Een regelrechte maar verijdelde poging tot karaktermoord.

    1. U vindt het fantastisch, dat is uw mening. Ik ben het wel met Rogier eens. Een grote advertentie zetten vlak voor de verkiezingen, waarin je verkondigt je toelage te doneren aan welk goed doel dan ook, is wel een discutabele manier van stemmen binnen harken natuurlijk. Maar goed, de algehele politieke gang van zaken in Den Helder is discutabel, dus daarin past Marinus zijn manier van stemmen winnen prima.

  5. Marinus de maat nemen, ongelooflijk! De coalitie waar de Bruin nu nog deel van uitmaakt, geen stadhuis op Willemsoord. Direct na de verkiezingen jawel hoor stadhuis op Willemsoord!

Back to top button
%d bloggers liken dit: