JeugdSport

Succesvolle Scholierenveldloop na twee jaar coronapauze

Den Helder – Door al het verkiezingsnieuws waren we het bijna vergeten, maar afgelopen woensdag vond in Den Helder weer de Scholierenveldloop plaats. Met succes, want maar liefst 1.200 kinderen (een record) namen deel aan het sportevenement.

Aan de start werd de grondlegger van de Scholierenveldloop Dick van der Weide herdacht. Zijn vrouw Hannie mocht het startsignaal geven. Zij hebben jarenlang samen de veldloop georganiseerd met sv Noordkop. In 2016 gaf het Helderse echtpaar het stokje over aan Team Sportservice en Noordkop atletiek. “Daarom hebben we de beker van het scholenklassement vernoemd naar: de Dick van de Weide-bokaal. Hannie mocht deze trofee uiteraard uitreiken aan De Dijk”, licht Tanja Ites van Team Sportservice toe. Ze is nauw betrokken bij de organisatie.

De atletiekbaan aan de Ruyghweg waar de basisschoolkinderen hun rondje mochten rennen, was hier en daar nog onderhevig aan renovatiesporen, maar dat mocht de pret niet drukken. “De kinderen renden duizend meter tot aan de finish waar hen sportwater als dorstlesser en een appel van de Albert Heijn te wachten stond om weer op krachten te komen.”

De winnaars
Meisjes 6/7 Maud Kraak 4.31
Jongens 6/7 Jurre Steenhoek 4.23
Meisjes 8/9 Esmee Straatman 4.04
Jongens 8/9 Tijmen Koen 3.48
Meisjes 10 Lotte Lienos 4.08
Jongens 10 Dex Swart 3.41
Meisjes 11 en ouder Jowella Simionis 3.59
Jongens 11 en ouder Guus 3.42
Groep 1 meisjes Ruslin 2.13
Groep 2 jongens Kay Tourven 2.10
Groep 2 meisjes Seline Jong 2.13
Groep 2 jongens Logan Hartenberg 2.13

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button