Hollands KroonVideo

Wilma Kok-Kuipers geridderd in de Orde van Oranje-Nassau (video)

''

Anna Paulowna – Wilma Kok-Kuipers uit Wieringerwerf is de eerste verpleegkundig endoscopist van Nederland, actief voor stichting SanDiZorg in Suriname, voorzitter van de beroepsvereniging én actief in de Samenstroomkerk in Wieringerwerf. Genoeg redenen voor de koning om Wilma, bij monde van burgemeester Rian van Dam, te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het initiatief om Wilma voor te dragen voor een onderscheiding komt van haar collega Danielle La Rooij, uit bewondering voor het werk van Wilma. Zowel als verpleegkundig endoscopist, als voor de andere vrijwillige activiteiten.

Wilma heeft zich vanaf het begin van haar carrière hard gemaakt voor meer taken en verantwoordelijkheden van de verpleegkundigen en werd op die manier de eerste verpleegkundig endoscopist. Ze nam een aantal van de taken van haar leidinggevende MDL-arts Willem Moolenaar over. Die moedigde dat alleen maar aan: “Het gaat erom dat je als team werkt. Er zijn heel veel taken te verdelen en of het nou door een dokter of verpleegkundige gedaan wordt, dat maakt niet uit. Als die taak maar netjes en vakkundig gedaan wordt.”

Buiten haar carrière is Wilma actief voor de kerk en ze is ook naar Suriname gegaan om daar voor stichting SanDiZorg verpleegkundige werkzaamheden te verrichten. Het belangrijkste volgens Wilma? “Dat de basis goed is. Het meest trots ben ik eigenlijk op mijn gezin, want de mensen om mij heen hebben alles mogelijk gemaakt”.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button