Hollands Kroon

Geen extra openstelling fietspad over de Afsluitdijk

Advertentie:

Den Oever – Er komt geen extra weekend openstelling voor wandelaars en fietsers over de Afsluitdijk. Dat meldt staatssecretaris Van Heijnen in antwoord op vragen van Tweede Kamerleden Van Ginneken (D66) en Krul (CDA).

Het weekend van 1 en 2 juli was met 13.000 fietsers en 800 wandelaars een groot succes. Bij beide complexen is veel werk verricht om de openstelling voor elkaar te krijgen. Zo moesten bouwplaatsen worden vrijgemaakt van bouwverkeer, zijn er rijplaten aangebracht en ruim drie kilometer aan hekwerk geplaatst.

Staatssecretaris Van Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat heeft met de fietsersbond afgesproken dat vanaf 2024 fietsen en wandelen over de Afsluitdijk mogelijk zal zijn over een lengte van 24 kilometer, door gebruik te maken van het nieuwe fietspad aan de Waddenzeekant tussen Kornwerderzand en Den Oever. Dit wordt mogelijk gemaakt door de aanleg van twee extra fietsbushaltes dichtbij de sluiscomplexen waar de fietsbus kan stoppen. Door de werkzaamheden bij de sluizen is het fietspad voorlopig nog gesloten.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Vraag me af waarom niet? Er zijn zo veel liefhebbers, dan kan de afsluitdijk in het voorjaar toch wel een weekendje open? Dat het project anders uitloopt en/of duurder wordt kan de reden niet zijn want dat doet het al!!

  2. Ze… hebben wel altijd meer Geld en Tijd nodig hoor daar bij RWS om een project goed uit te voeren.

Wellicht ook interessant

Back to top button