Sport

Suns winnen in matige wedstrijd van Jolly Jumpers

Advertentie:

Den Helder – Niet goed spelen en toch winnen, ook dat kenmerkt een kampioensteam. De dames van de Den Helder Suns hadden zaterdagavond niet de beste avond van het seizoen, maar dat gold ook voor de bezoekers, Jolly Jumpers. De Suns wonnen uiteindelijk toch met 54-41 en Iris Vennema was met 11 punten topscorer voor de thuisploeg. Beide teams hadden vooral na rust moeite met scoren.

De bezoekers begonnen goed aan het duel met de nummer 1 uit de Elite A. De eerste vier driepuntspogingen waren allemaal raak en zo stond het halverwege het eerste kwart 9-13 voor de bezoekers. Drie van de vier driepunters werden gescoord door Marell Glaubitz, die daarmee direct al haar kruid had verschoten, want meer scores van deze Jolly Jumper kwamen er niet meer. Met 17-18 op het scorebord werd begonnen aan het tweede kwart, waarin Den Helder direct de voorsprong pakte dankzij een score van Iris Vennema. Weer een rake driepunter (dit keer van Jade Brughuis) bracht de bezoekers weer op gelijke hoogte (23-23) en vervolgens op voorsprong dankzij scores van Kianna Wiens en Anke Rikhof (23-27). Die achterstand leek het signaal voor de thuisploeg om orde op zaken te stellen. Met negen punten op rij werd de rust bereikt bij een stand van 32-27.

Na de pauze ging aan beide kanten veel mis, vooral de pogingen om tot scoren te komen. Het derde kwart werd een mager 8-8 gelijkspel en in het laatste kwart kwamen de Jumpers zelfs niet verder dan 6 punten. Dankzij de 14 punten van de Suns was de eindscore 54-41 en blijft Den Helder stevig bovenaan in de Elite A.

Bekerfinale
De wedstrijd van zaterdagavond was er een om snel te vergeten. De Suns kunnen zich na deze slechte generale nu richten op de bekerfinale in Landsmeer, aanstaande zaterdag 25 maart tegen TopKip Lions. De strijd om de Carla de Liefde Trofee begint om 20.00 uur en wie mee wil om de Helderse dames aan te moedigen kan zich nog opgeven voor de supportersbus. Kosten voor de bus zijn €10,- excl toegangskaartje. Opgeven voor de bus kan door een mail te sturen naar denhelderbasketball@gmail.com.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button