Cultuur/NatuurDen Helder

Huis-aan-huis boekje voor inwoners Den Helder

Adverentie

Den Helder – Bij iedereen binnen de gemeente Den Helder valt aanstaande maandag (20 april) een bijzonder boekje op de deurmat. Dat gebeurd naar aanleiding van de Helderse bevrijding op 8 mei 1945, wat inmiddels al bijna 75 jaar geleden is. Sindsdien leven we tot die tijd in vrijheid. De verhalen zijn beschikbaar gesteld door de Helderse Historische Vereniging (HHV) en de Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis (HVSG).

In Den Helder waren vele activiteiten gepland rondom 75 jaar vrijheid. Door de corona-crisis zal een aantal evenementen rondom het herdenken hiervan niet of in aangepaste vorm doorgaan. Juist daarom zal dit boekje aan deze bevrijding aandacht geven en verhalen vertellen over deze periode, zodat wij toch thuis kunnen gedenken en herdenken.

In dit boekje zijn verhalen opgenomen die het beeld weergeven van de (na)oorlogse situatie in Den Helder, opgetekend door inwoners voor inwoners. Den Helder heeft in de oorlog erg geleden onder het oorlogsgeweld, maar daarna volgde een intensieve wederopbouw. Tot op de dag van vandaag wordt gewerkt aan verbeteringen in de stad. Gedurende lange tijd wordt er vanuit de stad door velen op diverse plaatsen gewerkt aan vrede en veiligheid, waar vrijheid niet vanzelfsprekend is. Begrippen als oorlog en vrijheid zijn verbonden met deze stad.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button