Cultuur/Natuur

De week van de teek

Den Helder – In het groen geweest? Doe de tekencheck. Ondanks de coronamaatregelen kan er in de lente worden genoten van de natuur. Maar de start van de lente betekent ook de start van het tekenseizoen. Op 19 april start “De Week van de Teek”.

Tijdens deze week wordt landelijk aandacht gevraagd voor teken en de gevolgen van tekenbeten. Aandacht die helaas hard nodig is. Ongeveer een miljoen mensen per jaar krijgen een tekenbeet. Teken kunnen ziektes overbrengen, zoals de ziekte van Lyme. Het is daarom belangrijk te weten hoe tekenbeten kunnen worden voorkomen en wat te doen als de teek beet.

Door de huid te bedekken met kleding of door in te smeren met DEET kan bescherming tegen tekenbeten worden verkregen. Het is belangrijk voor een ieder die in de natuur is geweest zich te controleren op teken. Teken hebben een voorkeur voor liezen, knieholtes, oksels, bilspleet, randen van het ondergoed, achter de oren en rond de haargrens in de nek; controleer deze plekken dus extra goed. Wie toch gebeten is, moet de teek zo snel mogelijk verwijderen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button