Uitgaan

Nieuwjaarsconcert in Julianadorp

Advertentie:

Julianadorp – De Ontmoetingskerk in Julianadorp organiseert op zondag 7 januari weer het traditionele nieuwjaarsconcert in de kerk op het Loopuytpark in het hart van Julianadorp. Als vanouds zal het concert worden geopend met het optreden van een koor, dit jaar is dat het gemengd koor Mescalanza.

Het koor bestaat uit dertig leden met een repertoire uit muziek door de eeuwen heen, van oud naar nieuw in het Nederlands en diverse andere talen. Sinds begin 2023 staan ze onder leiding van dirigent Jan Schraal uit Julianadorp en de pianist is al sinds jaren Dick Laan. Mescalanza treedt een paar keer per jaar op, onder andere in de Schuur van Kees, diverse zorgcentra en op de Dag van de Muziek.

Na de pauze met koffie, thee of een glaasje Glühwein voor een klein bedrag is het de beurt aan Kunstzin die wederom een thuiswedstrijd speelt in de vertrouwde Ontmoetingskerk. Kunstzin brengt een zeer gevarieerd programma met een gecombineerde bezetting van het Fanfare orkest onder leiding van Aad Kloos met een bijzonder Fanfarewerk “Pacis Valley” en het Melodisch Slagwerk Ensemble onder leiding van Paul Rodewijk met veel eigen arrangementen.

Maestro 2023
Ook zal Robert Bak, de winnaar van Maestro 2023, zijn opwachting maken om het muziekwerk waarmee hij de titel binnenhaalde uit te voeren met het orkest. Het concert wordt afgesloten door een speciaal gecomponeerd werk voor Fanfare orkest en Melodisch Slagwerk Ensemble, genaamd Cyclone.

Het concert begint om 14.30 en de verwachting is dat het rond 16.30 is afgelopen, inclusief pauze. De Ontmoetingskerk is open vanaf 14.00 en de toegang is zoals gebruikelijk gratis, wel zal na afloop een collecte worden gehouden om de onkosten te dekken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button