Ingezonden

Skip het crashdieet, ga eten en val af!

De fout die veel mensen maken waar het gaat om afvallen? Ze stoppen acuut met voldoende en lekker eten. Iets wat wellicht een aantal dagen of zelfs weken lukt, met een paar kilo’s minder op de weegschaal. Maar op de lange termijn gaat dit geen resultaat opleveren. Mensen raken verveeld, gedemotiveerd en vallen terug in oude patronen. Stop dan ook meteen met deze vorm van zelfkastijding en schakel over op een ander plan. Namelijk het plan van wél en lekker eten. Hoe je dit doet en toch afvalt? Lees snel verder.

Een goede voorbereiding

Vaak gaat ongezond en te veel eten samen met vermoeidheid en drukte. Geen tijd om te koken dus, en er wordt snel een maaltijd afgehaald of besteld. Dit zijn geen vullende en volwaardige maaltijden waardoor de hang naar snacks ’s avonds alleen maar groter wordt. Want laten we eerlijk zijn, de valkuil is voor velen toch vooral de avond. Het is dan ook slim om je op dat moment voor te bereiden door ervoor te zorgen dat je dan een koelkast hebt die gevuld is met dieet kant- en klaarmaaltijden. Dit zijn ook dieetmaaltijden, maar dan lekker en gemaakt van échte voeding. Hierdoor kun je gewoon blijven eten en zul je zeker op lange termijn afvallen. Heb je een droom om een sixpack te bereiken? Kijk dan eens naar specifieke droog trainen maaltijden ook die zijn tegenwoordig gewoon online te bestellen.

Doe de switch

Naast het in huis halen van gezonde en volwaardige avondmaaltijden en/of lunches is het slim om niet etenswaren weg te laten, maar juist om deze te ruilen voor volwaardige alternatieven. Ben je dol op cruesli met chocola? Ga dan eens online zoeken naar zelfgemaakte cruesli op basis van noten en honing, inclusief een beetje pure chocola. Je zult door zo’n wissel je normale ontbijt niet missen, maar juist snel wennen aan het alternatief. Een alternatief wat wellicht nog wel lekkerder is dan het origineel. Hetzelfde geldt voor groente en fruit, ga op ontdekkingstocht om te kijken wat jij lekker vindt en eet dit volop. Je zult zien dat het zeer goed vult, je daarmee geen honger hebt en je drang naar snacks veel minder wordt.

Kortom, laat je niet meer in mooie marketingtrucs praten zodat je kiest voor het zoveelste dieet van maaltijdshakes en dieetrepen. Nee, gun jezelf volwaardige en gezonde voeding. Ook in een druk bestaan -of misschien wel juist in een druk bestaan- is dit noodzakelijk! Investeer in gezonde kant- en klaarmaaltijden en jij bent altijd voorbereid op een zwak en/of druk moment!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button