Den HelderUitgaan

Team Sportservice en Doortrappen organiseren Fiets- en Ontdekdag

Den Helder – De eerste Fiets- en Ontdekdag die Team Sportservice Noordkop dit jaar met Doortrappen organiseert, vindt op donderdag 4 mei plaats in Den Helder. Start- en eindpunt zijn bij het kantoor van Team Sportservice aan Willemsoord 39.

Deelnemers fietsen vanaf 13:00 uur de Doortraproute van Den Helder en bezoeken onderweg twee Helderse instanties. Welke dit zijn, is nog een verrassing, maar deelnemers krijgen daar in ieder geval inzicht in wat ze doen. Naast even lekker gezond bewegen op de fiets maken de fietsers tussendoor tijd voor een kopje koffie en thee. Zij spreken de overige deelnemers, leren nieuwe mensen kennen en genieten van een heerlijk dagje op de fiets. De tocht eindigt rond 15:30 bij het kantoor van Team Sportservice.

De aanwezigen krijgen bij de start van de route informatie over het belang van een spiegel op de fiets. Iedereen die nog geen spiegel heeft, krijgt er aan het eind van de dag één cadeau van Doortraproute-specialist Marijke de Wijs.

Aanmelden
Bezoekers die willen meedoen aan deze fietstocht, kunnen zich aanmelden via mdewijs@teamsportservice.nl of 088 – 20 373 50. De kosten bedragen € 1,50 per persoon.

Fiets- en Ontdekdagen maken onderdeel uit van Doortrappen, een landelijk programma om veilig fietsen tot je honderdste onder de aandacht te brengen. De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen hebben ruim een jaar geleden een intentieverklaring ondertekend waarmee ze aangeven het project te ondersteunen. Den Helder is bovendien hard op weg om de meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland te worden.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button