Hollands Kroon

Werkzaamheden aan N248 Havenweg in Kolhorn

Adverentie

Kolhorn – Op de kruising N248/Waardpolderweg vinden geregeld ongelukken plaats. Om dat in de toekomst te voorkomen, worden tussen 1 en 19 mei voorbereidingen uitgevoerd om de verkeersveiligheid uiteindelijk te vergroten. Verschillende kabels en leidingen in de berm worden dan verlegd. Direct na afronding hiervan wordt er voorbelasting (een dikke laag zand om de grond gecontroleerd te laten inklinken) geplaatst. Alle werkzaamheden zijn uiterlijk vrijdag 19 mei gereed.

Gedurende de werkzaamheden wordt tussen 09:00 uur en 15:00 uur met een halve rijbaanafzetting gewerkt. Verkeer wordt om en om langs het werkgebied geleid. Hierbij kan enige wachttijd ontstaan. Buiten deze tijden zijn beide rijbanen van de N248 Kanaalweg beschikbaar.

In de nachten van maandag 15 op 16, dinsdag 16 op 17 en woensdag 17 op 18 mei 2023 wordt op de N248 Kanaalweg over een lengte van 400 meter (hectometerpaal 10.0 – 10.4) de dynamische aanrijverlichting op de as van de weg vervangen. Deze werkzaamheden stonden in maart gepland, maar konden vanwege de lage temperaturen geen doorgang vinden. WaakSaam werkt tussen 23:00 uur en 05:00 uur aan de verlichting. Daarbij maken zij gebruik van een verkeersstop van acht minuten. Dit betekent dat verkeer maximaal acht minuten moet wachten en vervolgens om en om langs het werkvak geleid wordt. WaakSaam zegt te hopen niet alle nachten nodig te hebben.

Mogelijke hinder in de avond en nacht
Tijdens de werkzaamheden die in de avond en nacht worden uitgevoerd kan er geluidshinder voor direct omwonenden optreden. Het verwijderen van de oude en het aanbrengen van de nieuwe dynamische aanrijverlichting gaat gepaard met geluidshinder in de vorm van boringen in het asfalt.

Om geluidshinder te beperken wordt gewerkt met geluidsarm materieel. In de avond en nacht wordt gebruikgemaakt van bouwverlichting. WaakSaam zorgt dat de verlichting niet naar de woningen gericht is.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button