Politiek

Gemeente Den Helder zoekt stembureauleden en stemmentellers

Advertentie:

Den Helder – De verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement zijn dit jaar op donderdag 6 juni. Voor een goed verloop van het stemproces is de gemeente Den Helder op zoek naar stembureauleden en stemmentellers. De gemeente heeft een trouwe groep vrijwilligers die tijdens verkiezingen dankbaar werk doen en ook deze keer staan veel van hen klaar om te komen helpen. Toch zijn er nog enkele plaatsen te vullen.
 
Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Aanmelden kan tot 15 mei 2024 via https://mijnstembureau-denhelder.nl. Na een klik op de button ‘Ja, ik help mee!’ en het invullen van gegevens is de aanmelding voltooid. Belangstellenden kunnen zelf kiezen op welke locatie zij willen plaatsnemen. Als de ingevulde gegevens voldoen aan de eisen die de kieswet stelt aan deze functies, ontvangen belangstellenden een bericht te zijn ingedeeld en in welke functie.
 
Een medewerker van het stembureau ontvangt een vergoeding. De vergoeding voor een voorzitter van een stembureau is € 325,- en voor een stembureaulid € 275,-. Voor een plaatsvervangend stembureaulid is dat € 175,- en voor een teller € 70,-. De vergoeding moet worden opgeven bij de aangifte inkomstenbelasting.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button