Hollands KroonJeugd

IKC De Kroon maakt koninklijk kunstwerk voor Bloemendagen Anna Paulowna

Advertentie:

Anna Paulowna – De Bloemendagen strijken zaterdag voor de 69e keer neer in Anna Paulowna en omstreken. Honderden inwoners bereiden zich met de meest fleurige creaties voor op het jaarlijkse evenement. Ook de kinderen van IKC De Kroon doen dit jaar een duit in het zakje: zij leggen de laatste hand aan hun koninklijke kunstwerk.

Een kleine twintig kinderen is donderdag in volle focus bezig met het volmaken van het kunstwerk. Ze hebben de taken goed verdeeld. Zo zijn ze aan het ene tafeltje bezig met het afknippen van de bloemen van de hyacinten en bevestigt een ander groepje de bloemen op de plaat van piepschuim. Maandag is de eerste hand gelegd aan het kunstwerk, dat vanaf zaterdag een paar dagen langs de schoolpoort zal prijken.

Het is de eerste keer dat IKC De Kroon met een kunstwerk meedoet aan de Bloemendagen. Directrice in opleiding Hannah Veldman is heel blij met dit project. “Het is heel leuk om de saamhorigheid tussen de verschillende leeftijden te zien”, vertelt ze. “De oudere kinderen helpen de wat kleinere echt goed.” Ook de kinderen reageren razend enthousiast op het initiatief van de school. Fien uit groep vijf is deze donderdag druk in de weer. “Ik vind het leuk om dit voor het eerst zelf te doen”, vertelt ze. “Het vastprikken van de bloemen vind ik het leukst!”

Lokale boeren
Voor de totstandkoming van de bloemenpracht heeft IKC De Kroon zich vooraf aangemeld bij de Bloemendagen. Via vrijgevige lokale hyacintenkwekers komt het onderwijscentrum niets tekort. “We moesten van tevoren aangeven hoeveel bloemen we verwachtten nodig te hebben”, vertelt onderwijsassistent Audrie de Wit. “De bloemen konden we ophalen bij een lokale boer. Als we toch tekort hebben, kunnen we dat ook aangeven.”

De kinderen hebben nog tot vrijdag om de puntjes op de i te zetten, waarna Anna Paulowna van zaterdag tot en met woensdag een waar walhalla wordt voor bloemenliefhebbers. Op de vraag of IKC De Kroon volgend jaar weer meedoet met de Bloemendagen hoeft De Wit niet lang na te denken: “Zeker weten!”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button