Politiek

Informatieavond opvang asielzoekers Wieringerwerf in Rsg Wiringherlant

Advertentie:

Wieringerwerf – De speciale informatieavond met betrekking tot de opvang asielzoekers in het Van der Valk hotel in Wieringerwerf, vindt plaats op woensdag 24 april. De avond begint om 19.00 uur, zo heeft de gemeente Hollands Kroon laten weten. Behalve de gemeente zijn ook vertegenwoordigers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aanwezig. De avond wordt gehouden in Rsg Wiringherlant.

Zowel COA als gemeente lichten deze avond de plannen toe en is er ruimte voor vragen. Onlangs is bekend geworden dat het COA per 1 juni 2024, honderd asielzoekers wil opvangen in hotel Wieringermeer in Wieringerwerf. Volgens de gemeente heeft dit veel reacties opgeroepen, kritische en positieve. Daar zou de gemeente graag op ingaan.

Iedereen die zich betrokken voelt bij deze plannen is welkom tijdens de informatieavond. Inwoners van Wieringerwerf worden door de gemeente met een brief uitgenodigd. Vanwege de beschikbare ruimte wil de gemeente graag weten op hoeveel personen zij moeten rekenen. Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar opvang@hollandskroon.nl.

Opvang
Het COA is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers in Nederland en voelt zich, net als de gemeente Hollands Kroon, verantwoordelijk voor de inwoners en de omgeving. Daarom trekken zij samen op. Het hotel waar de asielzoekers mogelijk worden opgevangen is slechts de locatie. Zij zijn daarom niet betrokken bij deze avond.

Het COA heeft op veel gestelde vragen een antwoord als het gaat over de komst en de invloed van een opvanglocatie. Deze zijn te vinden op www.coa.nl. Opmerkingen of een vragen die niet kunnen wachten tot de informatiebijeenkomst kunnen via een e-mail gestuurd worden aan opvang@hollandskroon.nl.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button