Den HelderHollands Kroon

Forse toename fietsendiefstallen in Hollands Kroon in 2023, ook stijging in Den Helder

Advertentie:

Hollands Kroon/Den Helder – Het aantal gemelde fietsendiefstallen in gemeente Hollands Kroon is in 2023 met 54,55% gestegen ten opzichte van 2022. In Den Helder is een toename van 18,33% gestolen fietsen. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van het CBS en de politie.

In gemeente Hollands Kroon werd afgelopen jaar 85 keer melding gedaan van fietsendiefstal; dat zijn er dertig meer dan in 2022. Ook in Den Helder was het regelmatig raak. Waar in 2022 driehonderd keer aangifte werd gedaan voor het ontvreemden van een fiets, lag dit aantal in 2023 op 355.

Per duizend inwoners werd in Hollands Kroon afgelopen jaar 3.9 keer een fiets gestolen. In Den Helder gaat het om dertien op de duizend bewoners.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button