Uitgaan

Tweede editie van Jazz at the Dockyard vindt plaats op 9 juni

Advertentie:

Den Helder – Stichting Vrienden van Den Helder, Jazzclub Nieuw & Diep en Theater De Kampanje organiseren zondag 9 juni 2024 de tweede editie van Jazz at the Dockyard (JATD). De organisatie gaat voor een heerlijke festivalmiddag met muziek van hoog niveau.

Jazz at the Dockyard 2024 vindt plaats in Theater De Kampanje op drie podia: de Kleine Zaal, de Variopoolzaal (Grote Zaal; toneel op toneel) en de  Stadshal. Het is de organisatie gelukt om een mooi en gevarieerd programma met voor ieder wat wils samen te stellen. In de Stadshal staan twee super swingende bands: Broken Brass, een negenkoppige brassband met spetterende, funky New Orleans grooves en Koffie, een zevenmans formatie met aanstekelijke, dansbare afrobeat en messcherpe funk.

Verder is er muziek van het trio van bassist Joris Tepe met de gerenommeerde Amerikaanse gitariste Sheryl Bailey en de piepjonge, zeer getalenteerde jazzrockband Smandem. De Cubaanse pianist Ramón Valle en trompettiste Maite Hontelé brengen een sprankelende ode aan Latijns-Amerika en de latin jazz. Het trio rond trompettist Teus Nobel met gitarist Tim Langedijk en bassist Thomas Pol brengt een hommage aan Chet Baker. Bij mooi weer zal big band Frankie Goes To… het festival op de kade openen om 12:30 uur met een sfeervol optreden. Het festival duurt tot 18:00 uur.

Meer informatie
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van Theater de Kampanje.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button