Den HelderJeugdSport

Leerlingen Triade krijgen balletles in de open lucht

Adverentie

Den Helder – Dat was best even wennen, met de wind in je haren en soms een fel zonnetje op je gezicht balletoefeningen doen. Binnen dansen kan door de coronamaatregelen nog niet, dus dan maar met het hele spul naar buiten, zo dachten ze bij Triade. Dat gebeurde natuurlijk niet zomaar, alle protocollen werden nauwgezet opgevolgd. De Spinaker stelde het schoolplein, achter het Triade gebouw, ter beschikking en zo kon een veilige dansomgeving gecreëerd worden. Er was een aparte in- en uitgang voor het schoolplein gemaakt om de leswissels zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook desinfectiemiddel stond paraat om de handen te ontsmetten.

Alle protocollen worden gevolgd om een veilige omgeving te creëren (DHfoto)

Danslerares van Triade Rinske is ruim een half uur bezig geweest met opbouwen. Geluidsapparatuur om de muziek voor het dansen af te spelen wordt naar het schoolplein gebracht. Daar werd ook een heuse dansmat neergelegd, want een stenen ondergrond is natuurlijk niet geschikt. De ballerina’s dansen op hun balletschoentjes, maar dan wel met sokken eromheen. De schoentjes zijn best duur en een paar sokken eromheen is dan wel een mooie bescherming. En eerlijk is eerlijk, ook wel lekker warm, want als het windje de hoek omkomt en het zonnetje het even laat afweten koelt het snel af. Dat is ook de reden dat er in sportkleding en niet in de normale danskleding gedanst werd.

“De Spinaker verleent ons alle medewerking, daar zijn we zo dankbaar voor”, aldus Rinske. “Zonder die medewerking was het heel moeilijk geweest om de lessen met elkaar weer op te starten.” De afgelopen periode werd digitaal samen gedanst door de leerlingen van Triade. “Dat was een prima oplossing, maar nu we weer bij elkaar zijn is dat toch een stuk leuker”, aldus een blije juf. Ze moet wel aan de bak, want alle lessen die normaal doordeweeks plaatsvinden, worden nu in twee dagen bij elkaar gezet. “Ach, dan eet ik toch gewoon wat later”, zegt ze lachend.

Hoe het begin juni verder gaat is nog niet duidelijk, de Spinaker gaat dan weer lesgeven aan de leerlingen. Maar beide partijen hebben de intentie en de ideeën om ook dan verder te kunnen met de buitenlessen. Natuurlijk hoopt Triade weer snel, maar vooral op een veilige manier, in de balletzaal de lessen te kunnen draaien.

Lekker samen dansen, dat hebben de leerlingen gemist (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button