Aanhouding voor schietincident Steengracht

Den Helder – De politie heeft dinsdagochtend een 23-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden in verband met de schietpartij die op 11 april plaatsvond aan de Steengracht. De verdachte is ingesloten en haar rol bij dit incident wordt door de recherche nader onderzocht. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit, in het bijzonder wordt nog gezocht naar twee mannen.

Op zondagavond 11 april rond 22.30 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van schoten die waren gehoord door bewoners uit de omgeving van de Keizersgracht en de Steengracht. Agenten troffen na onderzoek meerdere kogelinslagen aan bij een woning aan de Steengracht. Eerder zijn in het onderzoek naar het schietincident camerabeelden getoond waarop twee mannen te zien zijn. De verdachten zijn vastgelegd op camerabeelden wanneer ze vlak voor het schietincident in de richting van de Steengracht lopen.

Wie informatie heeft kan contact opnemen met de politie in Alkmaar via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.