Den HelderJeugdSportVideo

Creatieve activiteiten op het Cruyff Court (video)

Den Helder – Rennen, springen, dansen, drummen en beats maken. Op het Cruyffcourt in Den Helder komt het allemaal voorbij. Kinderen van basisscholen in de buurt van het Cruyffcourt kunnen kennismaken met de creatieve activiteiten zoals, Tik-tok Hip Hop Dansen, Crossfitten en beats maken.

De kinderen worden verdeeld in twee groepen: 5 en 6 en een groep met kinderen uit 7 en 8. De eerste groep kan meedoen op dinsdag 18 en 25 mei, de oudste kinderen van de basisschool hebben het veld tot hun beschikking op de donderdagen 20 en 27 mei.

Waar mogen ze 100 minuten helemaal coronaproof met de klas aan snuffelen op Cruyff Court? Beatproductie, Rythm on Trash, TikTok-Hip Hop Dance & Crossfit Kids en Teens. Dankzij een unieke samenwerking tussen de Johan Cruyff Foundation en Jeugdfonds Sport en Cultuur zijn er op de Cultuur@CruyffCourts óók culturele en creatieve activiteiten. Den Helder is daar eentje van.

Vervolgcursus
Voor elke school is er ruimte om in te schrijven voor de scholenronde op en rond het Cruyff Court in Nieuw Den Helder. Onder leiding van ervaren workshopleiders kunnen de kinderen gratis kennismaken met toffe workshops met hun eigen klas. Na deze kennismakingsronde zijn dezelfde workshops nogmaals vier weken lang gratis te volgen op dezelfde locatie, maar dan direct na schooltijd. Bij het naschoolse aanbod vragen we de kinderen wel een keuze te maken. Als een kind heeft meegedaan aan het naschoolse aanbod van Cultuur@CruyffCourts dan bieden wij ze een vervolgcursus aan op de locatie van de aanbieders. Deze zijn allemaal te vinden in Den Helder.

Mochten er niet voldoende financiële middelen zijn om deel te nemen aan sport of cultuur dan kunnen de ouders of verzorgers via een intermediair (bijvoorbeeld iemand van school) bij het Jeugdfonds Sport Den Helder(JSF) of het Jeugd Onderwijs Cultuur Fonds (JOC). Hierover kunnen wij ook meer informatie geven. De coördinatie van Cultuur@CruyffCourts Den Helder ligt in handen van Petra Clowting (Triade Huis van de Kunsten) en Jordy van Kesteren (Team Sportservice Den Helder). Tussen de 8 en 15 jaar oud? Vind je het leuk om samen met vrienden mee te doen aan toffe cultuur events? Kom dan tussen 1 en 25 juni naar Cruyff Court Nieuw Den Helder!

Wel even vooraf aanmelden via https://jeugdfondssportencultuur.nl/cultuurcruyffcourts-aanmelden/

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Zij is woonachtig in Den Helder en bereikbaar via lesley@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button