Den HelderPolitiek

PVV vraagt het college: Monitoring sociale media ook door gemeente Den Helder?

Den Helder – PVV fractievoorzitter Vincent van den Born wil van het college weten of zij net als vele andere gemeenten via sociale media burgers hebben gecontroleerd. Uit recent onderzoek van de NHL Stenden Hogeschool en Rijksuniversiteit Groningen blijkt namelijk dat veel gemeenten op grote schaal meekijken met burgers op sociale media, soms zelfs via nepaccounts.

Dit mag niet, maar veel lokale overheden zijn zich hier niet van bewust. Daarom wil de lokale PVV nu graag weten hoe de Helderse ambtenaren geïnformeerd worden over geldende regels en protocollen, en of er een functionaris gegevensbescherming in dienst is. Dit is namelijk verplicht. Ook wil de PVV van het college weten of Den Helder een van de gemeenten is die nepaccounts inzet om sociale media te monitoren en of er informatie wordt opgeslagen in dossiers. Veel van deze tactieken mogen namelijk enkel worden ingezet door de inlichtingendienst of de politie.

De PVV geeft aan te staan voor de privacy van burgers en daarom graag duidelijkheid willen over hoe deze zaken spelen in Den Helder.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button