Hollands Kroon

Verhalen over vliegtuigcrash in Kostverlorenpolder

Nieuwe Niedorp – In de warme zomer van 1941 zag de 14-jarige Jan Jonker een vliegtuig neerstorten in de Kostverlorenpolder in Nieuwe Niedorp. Hij was er destijds snel bij en nu, bijna tachtig jaar later, vertelt hij zijn verhaal. Defensie begint eind mei met de berging en dan zal ook voor hem duidelijk worden wie er in dat vliegtuig zaten.

Hij vertelt zijn belevenissen voor de camera van Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland (SELN). Deze stichting legt voor huidige en toekomstige generaties zoveel mogelijk verhalen vast van de omgekomen bemanningsleden en getuigen van de crash, ontwikkelt onderwijsprogramma’s over de luchtoorlog en maakt informatie over de luchtoorlog makkelijker vindbaar. Het vastleggen en doorgeven van dit stuk geschiedenis in Hollands Kroon is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Hollands Kroonse Uitdaging.

Meer informatie over de berging is te vinden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button