Den HelderPolitiek

Nancy List doet aangifte tegen Kees Bazen

Den Helder – Nancy List, fractievoorzitter van de Seniorenpartij, heeft woensdagochtend bij de politie officieel aangifte gedaan tegen voormalig partijgenoot Kees Bazen. Een maand geleden werd Bazen uit de partij gezet vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag. Bazen ontkent de aantijgingen.

List heeft aangifte gedaan voor bedreiging met fysiek geweld en seksuele intimidatie, zo laat zij weten. Ze geeft aan nog steeds ontdaan te zijn van de gebeurtenissen en dat zij verder nog niks kan zeggen over de inhoud van de aangifte. List vermeldt tevens dat het Openbaar Ministerie onderzoek zal doen.

Gevraagd naar een reactie geeft Bazen aan op dit moment geen behoefte te voelen om verder in te gaan op de beschuldigingen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

3 reacties

 1. Zeer vreemd dat mevrouw List zegt dat openbaar ministerie onderzoek gaat doen. Dit kan ze niet weten als ze aangifte doet bij politie. De aangifte wordt vanuit Politie naar OM gestuurd. Daarna besluit officier van Justitie of er een onderzoek wordt gelast. Dit gebeurt niet op de zelfde dag.

  Het is voor mevrouw List te hopen dat ze geen valse aangifte heeft gedaan. Dat is namelijk strafbaar gesteld in artikel 188 Wetboek van Strafrecht (WvS). Dit artikel luidt aldus: Hij die aangifte of klacht doet dat een strafbaar feit gepleegd is, wetende dat het niet gepleegd is, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

  Mevrouw List heeft eerder aangifte gedaan tegen Henk v K. Het Openbaar Ministerie heeft bij deze aangifte geen aanleiding gezien om een onderzoek in te stellen. Dit heeft nooit de media gehaald.

  Om een raadslid in een kwaad daglicht te stellen is het heel makkelijk om iemand te beschuldigen van bedreiging met fysiek geweld en seksuele intimidatie. Het raadslid kan zich hier niet tegen verdedigen. Want of het feit nu wel of niet is gepleegd, er is niemand bij geweest.

  Ook pers opzoeken na een aangifte is alleen bedoeld om iemand verder te beschadigen. Want als iemand onschuldig wordt verklaard, komt dit niet in de media.

 2. Even ter correctie: Toen mevrouw List net raadslid was, vroeg ze me weleens advies. Ik heb toen ook eens tegen haar gezegd: “Als jullie partij onverhoopt gaat draaien naar voor een stadhuis op Willemsoord, dan zullen we jullie stevig aanpakken. Want de burger wil dit niet.” Die woorden heeft zij verdraaid naar bedreiging (zonder mij 1 seconde in te lichten daarover, het verhaal van het achterkamertje. Toen de krant mij erover belde, heb ik alleen gezegd: “Laat ze vooral aangite doen. Dan komt mijn aanklacht van smaad, laster en valsheid in geschrifte vanzelf.” Toen de krant haar vroeg of ze aangifte ging doen, zei ze: “Nee, ik zie er vanaf.” Daarna heeft ze niettemin wel een volkomen onnodig bedreigingsprotocol voor de raad opgetuigd. En inderdaad, daarna ging haar partij draaien. En inderdaad, we pakken als burgergroep haar partij stevig aan: immers, een stadhuis wordt nu onwettig gebouwd, op basis van leugens. Een raadsbesluit is overgeslagen om de burger buitenspel te zetten. En de burger wil dat stadhuis nog steeds niet. Ik heb verder zowel de burgemeester (hr Schuiling) als de raad een brief gestuurd en mijn beklag gedaan over deze handelwijze. Van beide moet ik de antwoorden nog krijgen.

 3. Mevrouw List is vuile brandstof voor de motor !

Back to top button
%d bloggers liken dit: