Den Helder

Nieuwe blauwe zone Weststraat en Keizersgracht

Den Helder – Om overlast van lang parkerende bezoekers tegen te gaan heeft de gemeente Den Helder besloten een nieuwe blauwe zone in te stellen in het zuidelijke deel van de Weststraat en de Keizersgracht. De blauwe zone in het noordelijke deel van de straat gaat van een maximum duur van vijf uren naar drie uren.

Uit navraag bij de omwonenden via ingesprek.denhelder.nl blijkt dat de wens voor een blauwe zone sterk leeft. Er waren 16 reacties op het participatieplatform. Er wordt bij die mensen volgens de gemeente veel overlast ervaren omdat mensen hun auto lang parkeren om naar Texel of het centrum te gaan. De nieuwe blauwe zone sluit aan op de bestaande zone in het centrum en het noordelijke deel van de straten.

Kanaalweg
Uit het onderzoek naar de wens van de inwoners is ook gebleken dat er weinig behoefte is aan een blauwe zone op de Kanaalweg: “De response op het belevingsonderzoek was zeer laag. Verder heeft niemand uit deze buurt een reactie ingediend. Wij zien daarom geen noodzaak om op de Kanaalweg regulerende maatregelen in te stellen”, aldus de gemeente. Het komende zomerseizoen blijft de gemeente de situatie daar wel in de gaten houden. Het is de verwachting dat de maatregelen in de andere straten in de loop van de zomer van kracht worden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button