Den Helder

Het FUNdament start met consuminderkring

Den Helder – Consuminderhuis Het FUNdament start dinsdagmiddag 7 juli de eerste Consuminderkring. Dat is een groep mensen die elkaar een keer eens per twee weken ontmoet. Onder begeleiding leren ze met en van elkaar hoe rond te komen met weinig geld.

Ook leren ze hoe eventuele schulden betaald kunnen worden en zelfs hoe gespaard kan worden. Door met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen, leren ze van elkaar en gaan ze bewuster om met wat er is.

Consuminderen gaat nog een stapje verder dan uitkomen met het inkomen. Het is ook een manier van leven. Daarom krijgen onderwerpen als gezond eten, biologisch tuinieren, zelf cadeautjes en kleding maken, zelf klussen, sociale contacten onderhouden, uiterlijke verzorging, ontspullen, administratie bijhouden, actief en gezond blijven en duurzaam en milieubewust leven ook ruim aandacht. Niet alleen door er over te praten maar ook door het in praktijk te oefenen.

Neem voor meer informatie contact op met Petra Alders, 06-82616322. Het adres van consuminderhuis Het Fundament is Dintelstraat 153. Facebook: https://www.facebook.com/ConsuminderhuisHetFUNdament/. Het Consuminderhuis werkt nauw samen met het initiatief Financieel Fit Den Helder.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button