Noord-Holland

Noord-Holland daagt inwoners uit met creatieve wedstrijd: Maak de zomer

Noord-Holland – Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af en houd je schilderspullen in de aanslag. Nederlandse provincies dagen hun inwoners uit met een creatieve wedstrijd: Maak de zomer. Ook Noord-Holland doet mee. Dat deze regio barst van creatief talent blijkt wel uit de vele inzendingen voor de wedstrijd. Met 15 procent van de inzendingen zit Noord-Holland momenteel in de kopgroep. De wedstrijd is onderdeel van iktoon, Maand van de Amateurkunst. Op 30 juni wordt bekend gemaakt wie de beste amateurkunstenaar van Nederland is.

Deelnemen aan de iktoon-challenge kan nog tot 23 juni. Upload via iktoon.nl een foto of korte video van je kunsten met het thema ‘Maak de zomer’ en deel deze op social media met #iktoon #noord-holland #maakdezomer. Uit elke provincie worden vervolgens de beste inzendingen geselecteerd. Een jury bestaande uit muzikant Thijs Boontjes, breakdancer Redo (winnaar van de prestigieuze dansprijs De Zwaan) en presentatrice Mandy Woelkens kiest de winnaars op 30 juni. Een eervolle vermelding gaat uit naar de inzending met de meeste publieksstemmen.

Meedoen kan tot 23 juni en alle creatieve uitingen zijn welkom. Het thema is ‘Maak de zomer’. Schrijf jouw zomerlied, schilder je dromen, breng een ode aan vakantieliefdes of zwoele zomeravonden. Leef je uit! Alleen of als groep, bijvoorbeeld met je huisgenoten, buren of zangkoor Of je nou net begonnen bent of al jarenlange ervaring hebt, iedereen is welkom om mee te doen
Op www.iktoon.nl vind je meer informatie over deelname aan iktoon 2020.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button