Den HelderPolitiek

Stadspartij: Zeestad komt beloftes niet na

Advertentie:

Den Helder – De Stadspartij Den Helder toont zich kritisch ten aanzien van het afronden van de reconstructie hoek Molenstraat-Spoorstraat in het stadshart van Den Helder. Zij wijst het college op het niet nakomen van beloftes door Zeestad aan de bewoners tijdens informatieavonden. Zo wil de fractie onder andere weten of de ondergrondse containers geplaatst worden op de afgesproken locatie (achter de Dekamarkt) en of ook de weggehaalde prullenbakken worden teruggeplaatst bij de zitbankjes om het verspreiden van afval te voorkomen.

De reconstructie hoek Molenstraat-Spoorstraat toonde tijdens een door Zeestad georganiseerde informatieavond mooie sfeerbeelden. Daarnaast kregen bewoners de gelegenheid hun wensen te uiten. Destijds is de bewoners door Zeestad beloofd dat de ondergrondse containers verplaatst zouden worden achter de Dekamarkt en dat prullenbakken terug geplaatst zouden worden.

Vergunningen? 
“Ondertussen is het plan uitgevoerd en is het daar ontzettend opgeknapt, maar zijn bewoners teleurgesteld omdat beloftes niet worden nagekomen. Prullenbakken zijn weggehaald en niet meer teruggeplaatst zonder dat hier met de bewoners over is gecommuniceerd. Dit terwijl wel degelijk behoefte is aan prullenbakken omdat nu overal afval rondslingert”, zo laat de fractie van de Stadspartij Den Helder weten.

Volgens de Stadspartij Den Helder wijst Zeestad nu naar de gemeente voor afronding van het project. “Al vanaf de afronding van het project wordt om de hete brij heen gedraaid door Zeestad en wordt de bewoners voorgehouden dat het iets met vergunningen te maken heeft gehad”, aldus de Stadspartij Den Helder, die laat weten het zeer bedenkelijk te vinden wanneer bewonersavonden worden georganiseerd waarbij bewoners volop bereid zijn om mee te denken, terwijl er uiteindelijk weinig mee gebeurt. “Dan steken we een hoop energie in zo’n reconstructie, maar blijven de omwonenden zitten met een kater, hetgeen erg jammer is.”

De fractie wil verder van B&W weten of zij betrokken is geweest bij de plannen van Zeestad en waarom de ondergrondse containers nog niet verplaatst zijn naar de locatie achter de Dekamarkt. Verder vraagt de Stadspartij Den Helder wanneer de vergunning voor verplaatsing van de ondergrondse containers is binnengekomen en indien het verlenen van een vergunning achteraf niet mogelijk bleek te zijn, of het project slecht voorbereid is geweest. Tot slot heeft de fractie vragen over de communicatie tussen Zeestad en de bewoners alsook het aangeven van beperkingen bij projecten tijdens het presenteren van plannen op informatieavonden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button