Den HelderPolitiek

Verlenging uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers en zzp’ers

Den Helder – Het college van B&W heeft besloten het uitstel tot het betalen van gemeentelijke belastingen met drie maanden te verlengen voor ondernemers en ZZP’ers. Eerder was door de coronacrisis al uitstel verleend tot 1 juli. Nu wordt dit uitstel verlengd tot 1 september 2020.

Om ondernemers en ZZP’ers te ondersteunen en om te voorkomen dat bedrijven moesten sluiten en banen werden behouden, zijn door de Rijksoverheid en de lokale overheid extra economische maatregelen getroffen om directe liquiditeitsproblemen te voorkomen. De gemeente heeft eerder al besloten om soepeler en coulanter om te gaan met de heffing en invordering van de lokale belastingen.

Deze maatregelen golden tot 1 juli 2020 waarna verder gekeken zou worden of de termijn verlengd wordt en welke maatregelen dan moeten worden getroffen. Nu 1 juli nadert, heeft het college besloten om in navolging van het Rijk de periode waarvoor de maatregelen gelden met drie maanden te verlengen tot 1 september 2020.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button