Den HelderPolitiek

Verlenging uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers en zzp’ers

Den Helder – Het college van B&W heeft besloten het uitstel tot het betalen van gemeentelijke belastingen met drie maanden te verlengen voor ondernemers en ZZP’ers. Eerder was door de coronacrisis al uitstel verleend tot 1 juli. Nu wordt dit uitstel verlengd tot 1 september 2020.

Om ondernemers en ZZP’ers te ondersteunen en om te voorkomen dat bedrijven moesten sluiten en banen werden behouden, zijn door de Rijksoverheid en de lokale overheid extra economische maatregelen getroffen om directe liquiditeitsproblemen te voorkomen. De gemeente heeft eerder al besloten om soepeler en coulanter om te gaan met de heffing en invordering van de lokale belastingen.

Deze maatregelen golden tot 1 juli 2020 waarna verder gekeken zou worden of de termijn verlengd wordt en welke maatregelen dan moeten worden getroffen. Nu 1 juli nadert, heeft het college besloten om in navolging van het Rijk de periode waarvoor de maatregelen gelden met drie maanden te verlengen tot 1 september 2020.

Trefwoorden
Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close