Den HelderSportVideo

Den Helder Maritiem terug op het veld (video)

Den Helder – De organisatie die jarenlang het Den Helder Maritiem voetbaltoernooi organiseerde, heeft het voetbalstokje na enkele jaren weer opgepakt. Jack de Vries maakte vrijdagmiddag bekend dat op dinsdag 10 augustus een wedstrijd wordt gespeeld tussen een selectie van Helderse voetballers (onder 23) tegen de jeugd van FC Utrecht. Het streven is binnenkort nog een tweede wedstrijd toe te voegen aan het programma.

De Vries sprak van “Jong Den Helder Maritiem”, maar het is vooralsnog niet de bedoeling er weer een echt toernooi van te maken. “We willen talentvolle spelers uit de regio weer onder de aandacht brengen van de Betaald Voetbal Organisaties in het land”, lichtte Rob Huntelerslag toe. “De grote clubs komen zelden nog scouten in deze regio.”

De organisatie pakte nog geen twee weken geleden het stokje op en is trots nu al FC Utrecht bereid te hebben gevonden op 10 augustus naar het terrein van HCSC te komen om daar om 19.00 uur af te trappen. De spelers uit de jonge Helderse selectie komen vooral uit Den Helder zelf, maar Huntelerslag en De Vries sluiten niet uit dat er ook plek is voor goede spelers uit de regio. Aangezien het echte Helders Elftal dit seizoen niet in actie komt, zien de initiatiefnemers op dat vlak geen problemen. Mocht het lukken nog een tweede BVO als tegenstander te vinden, dan zal die wedstrijd kort voor of na 10 augustus gespeeld worden, aangezien de clubs zelf in deze periode ook al in de voorbereiding zitten. “Maar we mikken op meer dan twee wedstrijden”, benadrukte Huntelerslag. “Als we in december of maart nog een leuke wedstrijd kunnen regelen, lopen we daar niet voor weg.”

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo is AV-specialist bij Regio Noordkop. Ze woont in Julianadorp, is 25 jaar en is bereikbaar via sanne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button