Uitgaan

Paasweekeinde Oosterland start met Ademtocht

Advertentie:

Oosterland – Het paasweekeinde gaat in de Michaëlskerk te Oosterland dit jaar niet onbenut voorbij. Op zaterdag 30 maart, aan de vooravond van Pasen, is het weer tijd voor Ademtocht, de jaarlijkse stiltewandeling in de omgeving van de twaalfde-eeuwse kerk. Het thema is ditmaal ‘Verbonden’.

De wandelaars zijn vanaf 20.00 uur welkom in het clubgebouw van Scouting Corvus Corone, op een steenworp afstand van de kerk, aan de Keizerspoeldijk. Daar worden ze opgevangen met een kopje koffie. De wandeling begint om 20.15 uur. Langs de route wordt het thema uitgebeeld en ingekleurd door de ballerina’s van Pardans onder leiding van Jantine Nierop, hoornblazer Wilma Tichelaar en een gedicht dat wordt voorgedragen door Anny Kempeneers.

Aansluitend, om 21.30 uur, is er een meditatief moment in de Michaëlskerk, die om 21.15 uur opengaat. Dat wordt muzikaal ondersteund door het Museumkoor onder leiding van Karin Smits, begeleid door Jan Dekker (orgel), Annet de Groot (contrabas) en Marco Mosk (klarinet). In het zicht van Pasen komt het thema ‘Verbonden’ tot uiting aan de hand van de verhalen rond de hoofdpersonen rond Jezus in het paasverhaal.

Wie aan de wandeling mee wil doen, kan zich daarvoor opgeven tot 24 maart op de website www.zininoosterland.nl. Wie alleen het meditatief moment wil meemaken, hoeft zich daarvoor niet op te geven. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, maar in de kerk wordt wel gecollecteerd, om activiteiten als deze en het gebouw in stand te kunnen houden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button