Den HelderPolitiek

Senioren Actief wil ook corona stempel in Den Helder kunnen halen

Advertentie:

Den Helder – De fractie van Senioren Actief heeft het college gevraagd de GGD Hollands Noorden opdracht te geven om het stempelen van het gele vaccinatieboekje ook in Den Helder mogelijk te maken. Nu moeten volledig gevaccineerden die een stempel willen nog helemaal naar Alkmaar reizen.

Voor sommige mensen is Alkmaar te ver, ervaren raadsleden Carla van Driesten en Marinus Vermooten. “Het gaat vooral om het feit dat men naar Alkmaar moet reizen om een vermelding van de covid vaccinatie te verkrijgen. Een vermelding die noodzakelijk kan zijn als men buiten de EU op vakantie, familiebezoek of zakenreis wil gaan. Ook is dit boekje voor digitaal niet vaardige inwoners een houvast”, aldus de partij.

De werking van het gele boekje voor internationaal reizen is nog wat onduidelijk. Niet alle landen accepteren het als geldig middel om een quarantaineplicht te vermijden. Momenteel wordt er gewerkt aan een internationaal vaccinatiebewijs.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button