Uitgaan

Julianapop smaakt altijd weer naar meer (fotoalbum)

Adverentie

Julianadorp – Een zonovergoten dag, muziek voor iedereen, rijkelijk vloeiend bier, vette hamburgers en een grote groep vrijwilligers. Samen met de 5000 kaartkopers een perfect ingrediënt voor de dertigste editie van Julianapop. Het is een festival van dorpers, in het dorp, voor dorpers met hier en daar niet-dorpers, maar niemand die daar om maalt. Het enorm gegroeide muziekfestival is voor jong en oud.

“Het is eigenlijk een uit de hand gelopen dorpsfeest”, zegt Mitsy Haeck namens het bestuur van Julianapop. “Ja, is was een mooi feestje”, vult medebestuurslid Stephan aan. “Het veld vond het fantastisch vandaag!”. En met ‘veld’ bedoelt Wegman de 5000 bezoekers.

Met house en funky jazz beats in combinatie met subtiele saxofoonklanken verwelkomde Boem! de eerste bezoekers, op het nieuwe derde podium, als het festivalterrein om 14:00 uur opengaat. De eerste bezoekers snellen dan al naar het hoofdpodium om vooraan te kunnen staan bij de populaire artiest Froukje. Eveneens niet minder populair is de stevig getatoeëerde Bizzy. De hiphopper dropt track na track die goed zijn voor miljoenen views & streams. Hij weet het publiek van flink wat energie te voorzien.

Over de podiums werden ook nog de lokale dj’s Drove & Julianapop Non Stop, Martijn Fischer zingt Hazes, de Snollebollekes & Pater Moeskroen verdeeld. Uiteraard ging het hele veld van ‘links naar rechts’ met Rob Kemps in zijn herkenbare rode jas met gele strop als feest-act de Snollebollekes. Niet in een rode jas, maar met een rode cape werd Janneke uit het publiek getild bij Pater Moeskroen als Roodkapje en niet alleen Janneke, maar een heel groot gedeelte van het veld schreeuwde zo hard als het kon “Naar Oma!!!”

Samen met een paar glazen bier, de (soms te) warme zon, de hamburgers en patat, smaakt dit festival naar meer. Bij het lopen naar de uitgang werden door de bezoekers al afspraken gemaakt voor de volgende editie van Julianapop.

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button