Hollands Kroon

Martien Vroone weet niet van ophouden en wandelt er nog steeds lustig op los

Advertentie:

Friesland – Het loopt voorspoedig met de 72-jarige Martien Vroone uit Anna Paulowna, die zijn ronde om de voormalige Zuiderzee er bijna op heeft zitten. Momenteel loopt hij in Friesland in de buurt van de Friese Meren, waar hij zondag nog een interview heeft gegeven aan radio Spannenburg. Hij is donderdag 30 mei in Den Oever gestart en heeft de provincies Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel reeds doorlopen.

Dit alles gaat hij in 24 dagen volbrengen en de reden om dit te doen is om geld binnen te halen voor het vakantieschip Prins Willem Alexander. Martien is zelf ook vrijwilliger op de boot en in zijn vrije tijd wandelt hij veel. Dus besloot hij om geld binnen te halen voor nieuwe bedden. Tijdens de reis slapen de aanwezigen in stapelbedden en deze zijn, voor de over het algemene oudere vrijwilligers, niet meer zo handig met instappen. Dus wordt het tijd om deze te vervangen, maar daar hangt een flink prijskaartje aan.

Per dag loopt hij gemiddeld zo’n 15 tot 20 kilometer en heeft hij zijn tentje c.q. slaapplaats op zijn rug en dan overnacht hij meestal op een camping. Aankomend weekend eindigt in Den Oever zijn 495 kilometer lange wandeling om de voormalige Zuiderzee.

Meer informatie over zijn doel en reis op: www.vakantieschip.nl/martien

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button