Den HelderLOS Den Helder

Den Helder geeft de LOS een 7,4

Advertentie:

De inwoners van Den Helder waarderen de lokale omroep (LOS) met het rapportcijfer 7,4. Dit blijkt uit recent gehouden onderzoek, in opdracht van de gemeente uitgevoerd door PeopleGraphics. Verder vindt 75 procent van de ondervraagden dat een stad als Den Helder een eigen lokale omroep nodig heeft.

Voor het eerst sinds lange tijd is een onderzoek gedaan naar de bekendheid en populariteit van de LOS. Op verschillende momenten is in de afgelopen weken aan bezoekers van alle winkelgebieden een aantal vragen over de lokale omroep gesteld. Een grote meerderheid van hen, 69 procent, is bekend met de omroep. Alleen inwoners die korter dan een jaar in Den Helder wonen hadden doorgaans nog nooit van de LOS gehoord.

Van de mensen die bekend zijn met de LOS kent 92 procent ook het tv-kanaal, 58 procent kent ook de website losdenhelder.nl en 24 procent weet van het bestaan van de App. “Mooie cijfers”, vindt LOS-hoofdredacteur Ronald Boutkan, “maar gelukkig ook cijfers die maken dat er nog wat te winnen valt. Bij het volgende onderzoek moet de bekendheid met website en de gratis app hoger zijn.”

Luisterdichtheid
Uit het onderzoek komt naar voren dat 19 procent van de ondervraagden dagelijks naar LOS radio luistert en nog eens 26 procent luistert 1 of meerdere keren per week. “Hele mooie cijfers, daar zijn we blij mee”, reageert Boutkan. “We scoren daarmee hoger dan de landelijke gemiddelde cijfers voor lokale omroepen en doen het zelfs goed als we dat vergelijken met de regionale omroep.”

In de leeftijdscategorie 25-45 jaar zet 28 procent enkele keren per week de LOS op, onder de 46-65 jarigen is dat 24 procent en bij 65+ 27 procent. De trouwste luisteraars bevinden zich in de categorie 46-65 (13 procent luistert dagelijks) en 65+, waar 30 procent elke dag de LOS aan zet. “Ook hier geldt dus dat we ons uiterste best gaan doen om de groep hieronder ook meer aan ons te binden.”

Noodzaak omroep
Zoals gemeld geeft 75 procent van de ondervraagden aan dat een stad als Den Helder een eigen lokale omroep nodig heeft. Daarnaast zegt 66 procent de samenwerking met andere media toe te juichen en is 51 procent van mening dat de LOS mag opgaan in een grotere streekomroep. Boutkan: “We zijn heel tevreden over het draagvlak voor de omroep dat uit dit onderzoek blijkt. De samenwerking in de regio is al opgepakt en zal de komende tijd verder worden geïntensiveerd.”

Over drie jaar wordt een vervolgonderzoek uitgevoerd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button