Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Project De Zwaartekracht van Kleur bij Kunsthal 45

Den Helder – Over de Kunstvierdaagse van juli in Kunsthal 45 zegt beeldend kunstenaar Marianne Roodenburg: “Zou een blauwe vorm zwaarder lijken dan een gele vorm? Waarschijnlijk wel, voor mij zeker. Alleen misschien niet voor een ander. Welke kleuren neigen ernaar om zich naar beneden te richten en welke kleuren lijken op te stijgen? Is dat een persoonlijke waarneming of een onbenoemde afspraak die we ooit met zijn allen hebben gemaakt?”

Lijkt groen of blauw zwaarder dan rood? Wanneer vinden we dat een kleur een voorwerp laat zweven of juist een voorwerp naar de aarde trekt? Alsof kleuren onderhevig zijn aan de zwaartekracht. Voor het project De Zwaartekracht van Kleur in Kunsthal 45 Den Helder maakte Marianne Roodenburg 180 verschillende gekleurde voorwerpen en vormen, die zij in samenwerking met belangstellenden wil toepassen in een installatie, voor een experimenteel onderzoek naar intuïtieve keuze voor bepaalde kleuren.

Op zondag 31 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom bij Kunsthal 45 in Den Helder om mee te denken en een keuze voor een kleur toe te voegen aan dit project. Voor nadere info over deze tweede editie van de Kunstvierdaagse, mail naar info@kunsthal45.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button