Hollands Kroon

Restauratie postboot Wieringen wordt een jarenlange klus (video)

Advertentie:

Hollands Kroon – Na ruim 90 jaar is hij weer terug op Wieringen: de postboot die voer van 1912 tot 1928 tussen Van Ewijcksluis en De Haukes op het voormalige eiland Wieringen. Na vele omzwervingen kwam deze te koop en schipper Richard Wigbout en Ron van der Meulen hadden hier oren naar.

Er bleek nog een andere kaper op de kust, namelijk Pierre Talloen uit Den Helder. Zij besloten om met zijn drieën de boot aan te schaffen om zo de kosten te kunnen delen. Ze hebben enorm zin om de postboot weer geheel in oude staat terug te brengen en te zorgen dat hij op zijn vertrouwde plek in de haven van De Haukes komt te liggen.

Alleen zal dit door de restauratie nog enkele jaren duren. Daarom zijn zij momenteel op zoek naar allerlei soorten geldbronnen om dit financieel voor elkaar te krijgen. Regio Noordkop zal de gehele restauratie volgen en zal geregeld verslag doen van de vorderingen. Het is ook de bedoeling om aan het eind van het traject een samenvatting te maken van de restauratie.

Om een zo volledig mogelijk verslag te kunnen doen van de restauratie van de postboot zijn wij op zoek naar filmmateriaal en eventuele personen die de boot hebben meegemaakt of er iets over kunnen vertellen. Alle suggesties zijn welkom en kunnen worden gestuurd naar cor@regionoordkop.nl.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button