Jeugd

Slootbeestjes ontdekken bij De Helderse Vallei

Den Helder – Bij De Helderse Vallei zijn van dinsdag 26 juli tot en met zondag 31 juli slootbeestjes te ontdekken in de sloten. De sloot is een enorme bron van leven. Er leven bijvoorbeeld kokerjuffers, schaatsenrijders, poelslakken en waterspinnen. Ook ontdekken welke dieren er bij De Helderse Vallei in het water leven? Ga dan op onderzoek uit met een schepnet in de hand!

Sloten zijn belangrijk voor zowel het watermanagement als de biodiversiteit in Nederland. Daarom is het van belang dat kinderen geprikkeld worden om het leven in de sloot op een laagdrempelige manier te ontdekken. Van 26 juli tot en met 31 juli kunnen gezinnen met kinderen tussen 11.00 uur en 16.30 uur een schepnet lenen bij de balie in het duurzaamheidscentrum van De Helderse Vallei. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen, de kosten zijn €1,- per kind en vooraf aanmelden is niet nodig.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button