Jeugd

Slootbeestjes ontdekken bij De Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – Bij De Helderse Vallei zijn van dinsdag 26 juli tot en met zondag 31 juli slootbeestjes te ontdekken in de sloten. De sloot is een enorme bron van leven. Er leven bijvoorbeeld kokerjuffers, schaatsenrijders, poelslakken en waterspinnen. Ook ontdekken welke dieren er bij De Helderse Vallei in het water leven? Ga dan op onderzoek uit met een schepnet in de hand!

Sloten zijn belangrijk voor zowel het watermanagement als de biodiversiteit in Nederland. Daarom is het van belang dat kinderen geprikkeld worden om het leven in de sloot op een laagdrempelige manier te ontdekken. Van 26 juli tot en met 31 juli kunnen gezinnen met kinderen tussen 11.00 uur en 16.30 uur een schepnet lenen bij de balie in het duurzaamheidscentrum van De Helderse Vallei. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen, de kosten zijn €1,- per kind en vooraf aanmelden is niet nodig.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button