112Den Helder

Celstraf opgelegd voor schietpartij in Helderse woonwijk

Adverentie

Alkmaar/Den Helder – De rechtbank in Alkmaar heeft dinsdag de 31-jarige Nieuwedieper Danny R. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar omdat hij op 1 oktober in Den Helder probeerde de ex-partner van zijn vriendin neer te schieten. Daarnaast hebben de rechters een schadevergoeding van € 2000 voor het slachtoffer van de schietpartij toegewezen.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak een celstraf van drie jaar tegen hem geëist. De advocaat van R. had gevraagd om de Nieuwedieper vrij te spreken.

De schietpartij zou hebben plaatsgevonden binnen een slepend conflict tussen R. en het slachtoffer. Hij ontkende echter zelf aanwezig te zijn geweest op de plek waar het slachtoffer zou zijn beschoten. In plaats daarvan had hij die avond een etentje bij een bevriend stel. Zij hebben dat tegenover de politie bevestigd, maar volgens het OM had R. desondanks voldoende tijd om verantwoordelijk te zijn voor de schietpartij.

Geschreven door Joost Verhagen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button