Ingezonden

De beste tips om je tuin een uniek karakter te geven

Advertentie:

Ben je momenteel bezig met het herinrichten van je tuin? Als je wilt dat het buitenleven er bij jou een stuk anders uitziet dan bij anderen, dan is het leuk om te weten hoe je jouw tuin op een creatieve manier inricht. Zo geef je het een uniek karakter en een persoonlijk tintje. Hoe je jouw tuininrichting naar een hoger niveau tilt? Wij zetten hieronder een aantal handige tips op een rij.

Maak indruk met planten en bloemen
Als je jouw tuin graag onderscheidend maakt ten opzichte van andere tuinen, is het goed om te experimenteren met planten en bloemen. Er zijn tal van planten en bloemen te koop, dus je hebt eindeloos mogelijkheden. Om je tuin een uniek karakter te geven, is het een goede tip om een mix van verschillende soorten planten en bloemen te realiseren. Denk daarbij aan bijvoorbeeld lage planten, struiken, bomen en bloemen die seizoensgebonden zijn. Speel ook met kleurgebruik en maak er een mooi samenhangend geheel van.

Investeer in tuinmeubelen van hoge kwaliteit
Tuinmeubelen zijn tegenwoordig onmisbaar. Als je het heerlijk vindt om buiten te loungen, dan komen tuinmeubelen daarbij goed van pas. Mocht je ruimte hebben voor meerdere zithoeken in de tuin, dan is dat zeker een aanrader. Denk bij leuk tuinmeubilair aan bijvoorbeeld een loungeset, tuinbank, tuintafel, tuinstoelen, ligbedden of hangmat. Door te kiezen voor hoge kwaliteit, heb je er voor en lange tijd plezier van en creëer je een luxe uitstraling.

Realiseer een vijver
Je tuin uniek maken is ook mogelijk door een vijver te realiseren. Niet heel veel mensen hebben een vijver, waardoor je hiermee sowieso een unieke uitstraling creëert. Vijvers zijn er in veel verschillende soorten, dus je kunt kiezen voor een variant die bij je wensen en de grootte van je tuin past. Of je nu gaat voor een kleine sierlijke vijver of juist een grote vijver ziet zitten, je hebt mogelijkheden genoeg.

Denk ook na over het doel van je vijver. Wil je hier vissen in laten zwemmen of wil je het juist vrijhouden van vissen? Waar je ook voor kiest, het is belangrijk om een vijverfilter te hebben als je een vijver aan je tuin toevoegt. Hiermee filter je vuildeeltjes en schadelijke stoffen uit het water.

Plaats een overkapping
Je tuin een boost geven doe je ook door een overkapping te plaatsen. Dit zie je niet in alle tuinen terug. Heb je genoeg budget en ruimte voor een overkapping, dan is het zeker iets om over na te denken. Met een overkapping maak je het mogelijk om ook overdekt van de buitenlucht te genieten, wat voor weer het ook is. De overkapping is leuk aan te kleden met bijvoorbeeld tuinmeubelen, verlichting en decoratie, zodat het een gezellige plek wordt om tijd door te brengen. Vergeet ook geen terrasverwarmer toe te voegen. Deze verwarmer zorgt ervoor dat de temperatuur aangenaam blijft, ook als de temperatuur buiten daalt.

Voeg tuinaccessoires toe
Een andere tip om je tuin onderscheidend te maken, is het toevoegen van tuinaccessoires. Deze accessoires helpen je erbij om je tuin binnen no time sfeervoller te maken. Hoe gezelliger het eruitziet, hoe leuker het is om hier tijd te spenderen. Bij tuinaccessoires kun je aan van alles denken. Denk bijvoorbeeld aan tuinschilderijen, sculpturen, tuinkabouters, potten, beeldjes en planten- en bloemenbakken.

Houd deze tips in je achterhoofd als je graag het maximale uit het buitenleven haalt. Hoe persoonlijker je tuin is, hoe beter het bij je past en hoe meer het echt je eigen plekje wordt!

Toon meer

Gastauteur (Ingezonden)

Bovenstaand bericht is van de hand van een gastauteur. Het betreft een aan de redactie ingezonden artikel. De redactie van Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht. Meer info via hoofdredactie@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button