Hollands Kroon

Doneeractie voor Stichting Wieringer Postboot (video)

Advertentie:

Wieringen – De voormalige postboot die van 1912 tot 1928 tussen Van Ewijcksluis en De Haukes voer, komt terug naar Wieringen. De bedoeling is om de boot geheel te restaureren en in oorspronkelijke staat terug te brengen. Hiervoor is echter veel geld nodig en moet er heel wat gebeuren.

Niets aan de postboot herinnert zich eraan zoals hij er vroeger uit zag. Hij is voor meerdere doeleinden gebruikt en veelvuldig verbouwd. Om alle kosten te kunnen betalen is er een crowdfunding gestart waar geld kan worden gestort zodat de restauratie van de postboot door kan gaan.

“Wij proberen de kosten in de hand te houden door zo duurzaam mogelijk te werk te gaan”, aldus Richard Wigbout, één van de initiatiefnemers van de restauratie. “Al het overbodige ijzer wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Hoe lang de restauratie gaat duren is niet te zeggen. Wij zijn afhankelijk van giften en vrijwilligers die mee willen helpen.”

Stichting Wieringer Postboot
“Om eventueel later subsidies binnen te kunnen halen is de ‘Stichting Wieringer Postboot’ opgericht. Hoe we dit precies gaan invullen, moeten we nog even bekijken. Wij hopen ook nog mensen te vinden die in de stichting willen stappen en buiten de crowdfunding om ons financieel kunnen helpen. Genoeg te regelen dus, maar eerst zijn we druk bezig met de restauratie.”

Mensen die wel een steentje willen bijdragen aan de restauratie kunnen hun donatie doen via www.doneeractie.nl/behoud-wieringer-postboot/-79224.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button