Defensie

Waterschade Zr.Ms. De Zeven Provinciën

Advertentie:

Den Helder – Aan boord van Zr.Ms. De Zeven Provinciën is waterschade opgetreden. Het luchtverdedigings- en commandofregat lag aan de steiger in Den Helder terwijl de bemanning met zomerverlof was.

De waterschade kwam dinsdag aan het licht. Bij de Centrale Walbewaking in Den Helder kwam een automatische melding binnen dat delen van het schip spanningsloos waren geraakt. Toen poolshoogte werd genomen aan boord, bleek dat water uit het brandblussysteem was gestroomd. Hierdoor was apparatuur afgeschakeld.

Over de oorzaak is nog geen duidelijkheid. De Koninklijke Marine en Koninklijke Marechaussee doen onderzoek. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt om de schade te herstellen en wat de gevolgen voor het vaarprogramma zijn. Dit brengt de marine nu in kaart.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button