Hollands KroonVideo

Dirken hebben elkaar weer gevonden (video)

Advertentie:

DEN OEVER – Het lijkt er op dat diegene met de naam Dirk niet buiten elkaar kunnen want elk jaar komen zij in café Tante Pietje weer bij elkaar. Waarom zij eigenlijk bij elkaar komen is ook niet helemaal duidelijk. Maar één ding is zeker ‘ het is altijd bar gezellig’.

Er is eigenlijk niemand die wat organiseert maar men weet dat een week voor de Flora-en Visserijdagen in Den Oever het Dirkendag is en dat iedereen die de naam Dirk heeft meegekregen zich mag vervoegen in het feestgedruis.

Er is wel één Dirk die de boel een beetje in de gaten houdt en het één en ander regelt en dat is Dick Burghout. Hij zorgt dat de centjes binnenkomen en staat de pers te woord. Want er mag dan niets worden georganiseerd, de pers weet het wel. Landelijk en lokaal.

Dit jaar waren er 73 Dirken aanwezig, waarvan 11 nieuwe. De meeste komen grotendeels uit de buurt maar ook Utrecht, Den Haag, Westland en zelfs een Dirk uit het Amerikaanse LA (Los Angeles).

De jongste Dirk was twee jaar en kwam samen met zijn moeder uit Schagen om eens te kijken op die overbekende Dirkendag. Na een paar gezellige uurtjes werd er omstreeks 20.00 uur hartelijk afscheid genomen van elkaar en kijkt iedereen nu al uit naar volgend jaar.

Maar hou het in de gaten want er wordt hoogstwaarschijnlijk weer niets georganiseerd. Noordkopnieuws heeft ook een kort videoverslag gemaakt van Dirkendag met het Dirkenlied van de Bunzingers. Deze is geschreven door Henk Cornelissen en de muziek is van Dirk Keijzer.

Voor alle fans van de Dirken. Foto: Noordkopnieuws

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button