112

Man zwaait in binnenstad met wapens

Advertentie:

De politie heeft zaterdag aan het begin van de avond een man aangehouden die volgens omstanders in de Spoorstraat had staan zwaaien met een steek- en een vuurwapen. Het ging om een 55-jarige man.

Omdat er in de melding werd gesproken over een vuurwapen, namen de agenten voorzorgsmaatregelen. Ze trokken hun kogelwerende vesten aan. Agenten zagen de man fietsen op de Molenstraat. Hier hebben zij de man een stopteken gegeven en kort hierna kon hij worden aangehouden. De man droeg een steekwapen bij zich en het vuurwapen bleek een imitatiewapen te zijn. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het wapen bleek een nepwapen te zijn, maar van een afstand is dat moeilijk te zien. Omdat het zo moeilijk in te schatten is of zo’n wapen echt of nep is, is het niet toegestaan om hiermee op straat te komen. Door anderen kan een nepwapen als bedreiging worden gezien. Lees meer op de speciale pagina over nepwapens.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button