Hollands Kroon

Hollands Kroon denkt na over vuurwerk mogelijkheden

Hollands Kroon – De discussies over het afsteken van vuurwerk zijn nog steeds actueel doordat er landelijke aanpassingen komen in de wet- en regelgeving rondom vuurwerk. Gemeente Hollands Kroon is benieuwd naar de mening van inwoners.

Het kabinet heeft besloten om naast F3 vuurwerk, zoals ratelbanden en Chinese rollen, ook vuurwerkpijlen en knalvuurwerk te verbieden met ingang van komende jaarwisseling. Sierpotten blijven toegestaan, net als sterretjes, grondbloemen en fonteinen. Reden hiervoor zijn de vele incidenten die plaatsvinden bij het afsteken van dit soort vuurwerk tijdens oud en nieuw, met veel schade en letsel als gevolg. Ook het aantal geweldsincidenten met vuurwerk tegen hulpverleners is nog nooit zo hoog geweest.

Mening van inwoners
Gemeente Hollands Kroon is benieuwd naar de mening van haar inwoners en stelt daarom tien vragen over vuurwerk. Inwoners kunnen van 17 augustus tot en met 17 september hun stem uitbrengen via denkmee.hollandskroon.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button